Εγγραφές

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Ά ΤΑΞΗΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2024-2025

Ανακοίνωση

Εγγραφές Α΄ Τάξης Σχολικού Έτους 2024-2025

Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ Τάξη του Σχολείου μας για τη σχολική χρονιά 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με την εγκύκλιο : Φ.6/15012/Δ1 / 9-2-2023  κατόπιν συνεννόησης (ραντεβού), από 1 Μαρτίου 2024 έως και 20 Μαρτίου 2024  καθημερινά από 07:30π.μ. έως 1:30μ.μ. Για την εξυπηρέτησή σας, να επικοινωνείτε με το σχολείο στο τηλ. 2621033577.

  1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών/τριών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς/κηδεμόνες, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ.
  2. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.Κατά το σχολικό έτος 2024-2025 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως και 31-12-2018 και δεν τηρείται σειρά προτεραιότητας.Για την εγγραφή στην Α’ τάξη απαιτούνται (Π.Δ. 79/2017).                      
  3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) που συμπληρώνεται από αρμόδιο ιατρό.
    (Έντυπο Α.Δ.Υ.Μ.

  4. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.
    Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται με ακρίβεια η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή αποτελούν για παράδειγμα εκκαθαριστικό εφορίας ή μισθωτήριο κατοικίας μέσω TAXISNET ή λογαριασμός ρεύματος – τηλεφώνου ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο που πιστοποιεί την ακριβή διεύθυνση κατοικίας του γονέα/κηδεμόνα και πάντα στο όνομα του γονέα/κηδεμόνα. (Σύμφωνα με την εγκύκλιο για τις εγγραφές συνιστάται, οι Διευθυντές/ντριες των Σχολικών Μονάδων όπως ελέγχουν με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, προκειμένου οι αιτήσεις εγγραφής να υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στο σχολείο που ανήκουν οι μαθητές/τριες σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας)
  5. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό. Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του/της μαθητή/τριας για την εγγραφή του στο δημοτικό.
  6. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση. (Έντυπο – Αίτησης).

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης» (το έντυπο δίνεται από το σχολείο ή μπορείτε να το εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα του σχολείου.). Οι Διευθυντές/τριες και οι Προϊστάμενοι/ες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. 118139/Δ1/9-9-2020 Υ.Α (Β’ 3838).

Αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

 Από το σχολικό έτος 2022-2023 έχει τεθεί σε εφαρμογή νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου. Όλοι οι γονείς και κηδεμόνες μαθητών/μαθητριών Δημοτικών Σχολείων, τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του διευρυμένου ολοήμερου, θα ενημερωθούν από τους/τις Διευθυντές/ντριες – Προϊσταμένους/νες των ανωτέρω σχολικών μονάδων ώστε να δηλώσουν, εφόσον το επιθυμούν, τη συμμετοχή των παιδιών τους σε αυτό Η αποχώρηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου που παρακολουθούν το πρόγραμμα του αναβαθμισμένου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου λαμβάνει χώρα στις 15:50, με το πέρας της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης, ή στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος. Επιπλέον, δύναται η αποχώρηση να λαμβάνει χώρα και στις 14:55 με το πέρας της 1ης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών/τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00)

Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/ες και φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών/τριών είναι επτά (7) μαθητές/τριες για σχολεία με λειτουργικότητα έως 8/θέσια και δέκα (10) μαθητές/τριες για σχολεία με λειτουργικότητα από 9/θέσια και άνω (παρ. 16 της περ. ζ΄ του άρθρου 11 του ΠΔ 79/2017 (Α΄109))

Η Σχολική Περιφέρεια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου οριοθετείται από τις οδούς:

Αφετηρία Έλληνος Στρατιώτη- Ερυθρού Σταυρού- Έλληνος Στρατιώτη – Δραγατσανίου  -Παπαφλέσσα – Κοκκίνου – Τάκη Πετροπούλου–  Μυστρά- Ρήγα Φεραίου-Γιαννιτσών-  Καταράχι- Τραγανό Πύργου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

  • στην ιστοσελίδα του σχολείου μας 2dim-pyrgou.ilei.sch.gr
  • στην ιστοσελίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας http://dipe.ilei.sch.gr
  • στη Διεύθυνση του σχολείου μας (τηλ. 2621033577).

Πύργος 1/03/2024

Ο Διευθυντής του Σχολείου

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ